Известие

Collapse
No announcement yet.

АлФА 156-избор 1.9 JTD или 2.4JTD каква да бъде

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

дайте по-сериозно, викам
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Може би половината които са се изказали не са карали ни 1.9 ни 2.4 .......
      Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
      Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
      Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
      Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
      Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Първоначално публикувано от Kamen666 Покажи съобщение
        Може би половината които са се изказали не са карали ни 1.9 ни 2.4 .......
        Аз съм карала и двата мотора и смело твърдя че 2,4 е по-добрият избор от 1,9 !!!
        Разбира се не желая да ангажирам никого с мнението си .
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
        140 HP + Chip Tuning -> ex
        Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
        Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
          Аз съм карала и двата мотора и смело твърдя че 2,4 е по-добрият избор от 1,9 !!!
          Разбира се не желая да ангажирам никого с мнението си .
          Добре е да се обосновавате, все пак - по-мощен, по-слаб, харчи, не харчи, чупи се, не се чупи... До момента се казаха някои обективни оценки. Предлагам да продължим в същия дух
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Хайде и аз ще се включа сериозно. Лично моето мнение и моите лични наблюдения, и опит, е че винаги по големите двигатели са по добри като цяло. Направата на по малките винаги е свързано единствено и само с икономичност. Особено при дизеловите двигатели.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

1.9 определено по нищо не отстъпва на 2.4.За колегата който твърди , че първия бил куц кон и сравнява 1-9 жтд на фиат и 2.4 на алфа просто не ми се обяснява , че единия и другия мотор нямат почти нищо общо освен блока -разликата е и в главите и в турбото -геометрията , от там и в мощността , въртящия момент .Ако си направи справка , ще види , че 1.9 на Фиат и Алфа -уж еднакви мотори са са различна мощност , въртящ момент и т.н. и разликата е и от вида турбина и от програмата на компютъра -дозиране и т.н все неща които са от огромно значениие.
              Аз лично карам 1.9 -115 к.с.-2002г.-фейслифт вътрешен и мога да гарантирам , че една 2.4 -136 к.с. -т.е. първия мотор ме бие само по разход и по нищо друго.Препоръката ми е да си търсиш кола след 2001г-т.е. по-новите мотори дори и да избереш 2.4.
              Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

Аз карам Марея Комби 1.9 105кс и ми идва малко слабичък....бих си взел 2.4
                Иначе до 180-185 си върви екстра...нагоре вече е доста тегаво...
                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

E това отговаря на поговорката: От моето гардже по убаво нема. Не мога да се съглася с това твърдение.
                  К.М.

Comment

Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщение
                    1.9 определено по нищо не отстъпва на 2.4.За колегата който твърди , че първия бил куц кон и сравнява 1-9 жтд на фиат и 2.4 на алфа просто не ми се обяснява , че единия и другия мотор нямат почти нищо общо освен блока -разликата е и в главите и в турбото -геометрията , от там и в мощността , въртящия момент .Ако си направи справка , ще види , че 1.9 на Фиат и Алфа -уж еднакви мотори са са различна мощност , въртящ момент и т.н. и разликата е и от вида турбина и от програмата на компютъра -дозиране и т.н все неща които са от огромно значениие.
                    Аз лично карам 1.9 -115 к.с.-2002г.-фейслифт вътрешен и мога да гарантирам , че една 2.4 -136 к.с. -т.е. първия мотор ме бие само по разход и по нищо друго.Препоръката ми е да си търсиш кола след 2001г-т.е. по-новите мотори дори и да избереш 2.4.
                    Ето това имах предвид не ми се връзва нещо. Особено втория абзац.
                    К.М.

Comment

Бих препоръчал на колегата да мисли най вече според джоба си. Ако му трябва прилично вървящ и икономичен дизел, както и малко по евтин за поддръжка да взима 1.9 ,ако има хлабини в дъските / както някои от нас/ да взима 2.4 може в последствие и един чип и да лети.
                      ALFA 156 2.4 JTD 140 PS THE BEST

Comment

Working...
                      X